Behandelplan

Vaak zullen er 5 afspraken nodig zijn voor het vervaardigen en plaatsen van uw gebit. 

1. Globale afdruk

Tijdens het eerste bezoek wordt er een situatie afdruk gemaakt van beide kaakdelen. Dit zijn globale afdrukken. Hiermee kunnen we een op maat gemaakte lepel maken.

2. Perfecte pasvorm

Bij het tweede bezoek worden er vervolgens opnieuw afdrukken gemaakt met de voor u op maat gemaakte lepel om een perfecte pasvorm van de volledige prothese te verkrijgen. 

3. Kleur en vorm

Vervolgens wordt er bij de derde afspraak met behulp van beetplaten uw beet bepaald. In deze afspraak zoeken we ook samen de kleur en vorm van uw nieuwe tanden en kiezen uit. 

4. Proefprothese

Hierna wordt er tijdens de vierde afspraak een proefprothese gepast. De stand van de tanden en de esthetiek worden nu nauwkeurig gecontroleerd. Veranderingen zijn nu nog mogelijk. Tijdens deze afspraak kunt u ook een familielid of vriend(in) meenemen, zodat u samen kritisch naar de esthetische kant van de pasprothese kan kijken. Als u nog niet helemaal tevreden bent kan u dat natuurlijk aangeven.

5. Plaatsing prothese

Tot slot de vijfde afspraak: nu wordt de nieuwe prothese geplaatst en ontvangt u instructies over het gebruik en onderhoud van de prothese.