Onderhoud

Het is van belang uw gebit goed te onderhouden en regelmatig op controle te gaan bij de tandprotheticus. Door een kunstgebit niet op de juiste manier schoon te maken, of door te agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken, kan er schade ontstaan.

Reiniging

U krijgt bij uw gebit Ecosym mee voor de reiniging van uw kunstgebit. Dit is ontwikkeld in samenwerking met Nederlandse tandprothetici en biedt optimale mondhygiëne voor dragers van prothesen. Ook krijgt u een speciale protheseborstel mee. Hiermee kunt u na elke maaltijd uw kunstgebit schoonmaken, zodat uw nieuwe kunstgebit schoon en glad blijft. 

Tips

Er kan wel eens tandsteen op het gebit ontstaan. Dit is met een borstel niet goed te verwijderen. Een goede methode is om het kunstgebit een nacht lang in een bekertje met pure azijn te leggen. Schuur het er in elk geval niet af. Leg het gebit ook nooit in heet water of bleekwater! U kunt ook langskomen om de prothese te laten polijsten.

Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het slijmvlies van de kaken waar het gebit op rust. Masseer het slijmvlies zachtjes met een gewone tandenborstel en een beetje tandpasta. Besteed daarbij in het bijzonder aandacht aan het gehemelte.